Festival ukusa

Festival ukusa

Dan ne možete da započnete bez kafe? Volite da čitate? A i čokoladi je teško odoleti, zar ne?

Pozivamo vas da dođete na drugi po redu Festival ukusa u Novom Sadu. Festival se održava u prostoru SKCNS Fabrike, Bulevar Despota Stefana, od 11. do 13. maja , od 10h do 20h. Kao i prošle godine očekuju nas sjajni ukusi i  zanimljive radionice.

Naime, festival ukusa ove godine slavi drugu godinu svog postojanja, a on predstavlja jedan objedinjeni festival kafe, čokolade i knjiga.  Savršeno mesto na kome svako može pronaći ono što voli. Festival će okupiti oko 20 izlagača različitih brendova iz zemlje i regiona. U ova tri dana, šetajući kroz tri ulice (ulica kafe, ulica čokolade, ulica knjige) moći ćete da degustirate, razgledate i kupujete razičite proizvode izlagača.

U ulici kafe možete pronaći 4 kafeterije, za neke od njih ste sigurno već i čuli, a i mi smo o njima pisali, to su KaffaBar, Akademija i Coffee Corner.

Što se ulice čokolade tiče, tu je ponuda raznovrsna od belgijske, preko nemačke i španske čokolade kao i čokoladne figurice od belgijske čokolade.  Ponuda će biti zaista raznovrsna, dok je dosta čokolada organskog porekla bez šećera. Pored čokolade kao glavne poslastice, u ovoj ulici takođe možete pronaći  i sladoled, bombone Janović kao i nešto sasvim novo – bubble tea, koji nam dolazi iz Beograda.

Stigli smo i do ulice knjiga, tu nas čeka veoma širok izbor. Ovde možete pronaći različite izdavačke kuće. A neke od njih su Ezoterija, Arete i Alba Greko koja će na licu mesta praviti presonalizovane knjige za decu.  Da sve to bude još zanimljivije tu su i stripovi izdavačkih kuća Makondo, Orfelin i Komiko.
A održaće se i promocija jedne knjige čiji je autor jedna mlada novosadjanka.

Kako bi sve ovo bilo još zanimljivije tokom celog dana biće organizovane i razne radionice za sve uzraste, za decu i za starije. Očekuju vas radionice kafe, kako za širu masu tako i za bariste specijalno.  Spremili su vam razna iznenađenja, kao i popuste na neke proizvode, a ulaz se neće naplaćivati.
Budite deo ovog festivala, jer mi sigurno hoćemo. Vidimo se od 11. do 13. maja na Festivalu ukusa.